Google wil kwantumcomputer aanbieden


Kwantumcomputers zijn de nieuwste supercomputers die een stuk sneller zijn dan hun voorgangers. Fabrikanten zijn D-Wave System en IBM. Onlangs werd een kwantumcomputer van D-Wave in gebruik genomen door Google, NASA en de Universities Space Research Association (USRA).

Google wil dat wetenschappers gebruik kunnen maken van de supercomputer via de cloud. In de toekomst zouden ook commerciele bedrijven toegang moeten hebben door een abonnement te nemen. Als een bedrijf een D-Wave 2000Q wil kopen dan kost dit zo’n 15 miljoen dollar. Het beveiligingsbedrijf Temporal Defense Systems was de eerste onderneming die de D-Wave 2000Q kocht.
Kwantumcomputers hebben een geheel nieuwe computerarchitectuur en zijn veel sneller dan binaire computers. Een voorbeeld hoe deze nieuwe computers werken wordt goed uitgelegd in de Wikipedia. Hierin wordt de vraag gesteld. Er is een appel achter een deur en er zijn tien deuren. Achter welke deur zit de appel? Een binaire computer zou de deuren een voor een openen totdat de appel is gevonden. De kwantumcomputer daarentegen opent alle deuren in een keer en vindt de appel dus direct.

Cloud

De Cloud
VPS hosting