E-commerce hosting


Hosting voor webshops
Het is belangrijk wanneer je een webshop begint je de goede webhosting kiest. Er zijn duizenden hosting providers op het internet; een aantal daarvan richt zich speciaal op e-commerce. Een aantal zaken zijn van belang als je een hostingpakket aanschaft zoals het dataverkeer, benodigde webruimte, monitoring, support en beveiliging.

Shared hosting & VPS

Heb je een eenvoudige WordPress WooCommerce webshop die nog niet zoveel bezoekers trekt? Dan kan je besluiten om een shared hostingplan te kopen maar dat is eigenlijk geen goede keuze bij een webshop. Op een shared hosting server staan soms meer dan duizend andere websites die de laadtijd van je shop behoorlijk kunnen vertragen. Bovendien hebben ze een beperkte webruimte. Een betere keus is om te kiezen voor een virtual private server (VPS). Dit is een fysieke server die opgedeeld is in kleinere servers en die ieder voor zich onafhankelijk werken.
Het bekende Nederlandse internetbedrijf Transip heeft een platform waarbij volledig schaalbare VPS hosting pakketten worden aangeboden. De prijzen voor een VPS van Transip liggen tussen de 10 en 50 euro per maand. De eerste maand krijg je een grote korting. Bij andere hostingbedrijven krijgt de klant soms meer dataverkeer en opslagruimte maar daar staat tegenover dat de kwaliteit (uptime, snelheid) een stuk minder is.

Rackspace

Rackspace is een Amerikaans bedrijf en de grondlegger van OpenStack, het open-source besturingssysteem voor de cloud. Het beursgenoteerd bedrijf een breed scala aan diensten en webhosting. Rackspace kan cloud hosting bieden voor shops die draaien op Oracle Commerce, Magento en Hybris.

Magento

Magento is een toonaangevende webapplicatie om een open source webshop te bouwen. Het systeem staat bekend om zijn uitgebreide functionaliteit, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Magento kan niet overal gehost worden. Bij Transip bijvoorbeeld wordt het niet ondersteund. Byte is een hostingprovider die zich richt op bedrijven en die Magento pakketten aanbiedt. Magento Basic start vanaf 40 euro per maand. De Dedicated Magento Server is volledig dedicated en managed en is ideaal voor grote webshops en e-commerce ondernemingen.

hosting uit Amerika/Canada

Het Canadese hostingbedrijf Tenzing is een specialist in e-commerce hosting. Zo is er de mogelijkheid om cloud oplossing af te nemen op het enorme platform van Amazon Web Services (AWS). Andere diensten van Tenzing zijn Oracle commerce hosting, Intershop optimized hosting (B2C) en Hybris Optimized Hosting voor Hybris webwinkels.