Wereldwijde leiders in cloud computing

1. Amazon Web Services (AWS)
Amazon Web Services, vaak afgekort als AWS, is de pionier en marktleider op het gebied van cloud computing. Het biedt een breed scala aan diensten, waaronder opslag, netwerken, databases, analytics, machine learning, en meer. AWS wordt gebruikt door startups, grote bedrijven, en overheidsinstellingen over de hele wereld.

2. Microsoft Azure
Microsoft Azure is een andere gigant in de cloud industrie, en biedt vergelijkbare diensten als AWS. Het onderscheidt zich door zijn integratie met Microsoft-producten en -diensten, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven die al afhankelijk zijn van Microsoft-software.

3. Google Cloud Platform (GCP)
Google Cloud Platform biedt een reeks van cloud-diensten die draaien op dezelfde infrastructuur die Google gebruikt voor zijn eigen producten, zoals Google Search en YouTube. GCP is bekend om zijn krachtige data-analyse en machine learning mogelijkheden.

Grootste cloud computing bedrijven in nederland

1. KPN
KPN, het grootste telecommunicatiebedrijf in Nederland, biedt ook cloud-diensten aan. Het richt zich op het leveren van veilige en betrouwbare cloud-oplossingen voor bedrijven in Nederland, met een sterke nadruk op compliance en data-soevereiniteit.

2. Leaseweb
Leaseweb is een wereldwijde cloud hosting provider met een sterke aanwezigheid in Nederland. Het biedt een breed scala aan cloud-diensten, waaronder dedicated servers, cloud hosting, en CDN-diensten. Leaseweb staat bekend om zijn flexibiliteit en schaalbaarheid.

3. Intermax Cloudsourcing
Intermax is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud computing en managed services. Het bedrijf is gericht op het leveren van veilige en compliant cloud-oplossingen, vooral voor de gezondheidszorg en publieke sector.