Grootste cloud computing bedrijven

Beste cloud computing bedrijven
Op Forbes staat een vrij recent artikel (februari 2014) met daarin een lijst van de Beste cloud computing bedrijven. De schrijver combineerde een lijst die CNR.com had opgesteld met een lijst van Glassdoor.com. Hierin werd aan werknemers gevraagd of ze het bedrijf zouden aanbevelen aan vrienden. Winnaar van Forbes top 100 was FiancialForce.com waarvan 98% van de medewerkers het bedrijf aanbeveelden.
Intacct scoorde 96% gevolgd door Mulesoft(91), Zoho(91), Google(90), Tableau Software(85), Red Hat(84), SAP(83), Rackspace(80), Workday(78), Microsoft(77), Cisco(76) en Salesforce(76). Andere bekende internationale namen waren Amazon Web Services(66%), IBM(59), Verizon(52) en AT&T(51).

Grootste cloud computing ondernemingen

Het grootste bedrijf in deze sector is nog altijd Amazon Web Services. Het wordt gevolgd door Microsoft Azure, IBM, Salesforce en Google.
Klanten die een voordelige service in de publieke cloud zoeken kunnen het best terecht bij Amazon, Microsoft en Google. Microsoft is vertegenwoordigd in 15 regio’s, Amazon in 10 regio’s en Google slechts in drie (Belgie, Taiwan, Amerika). Belangrijke landen willen een eigen cloud en daarom bouwen de grote providers datacenters in Duitsland, Frankrijk en Australie.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is verkrijgbaar in 114 landen. Het netwerk heeft 8 datacenters in Noord-Amerika (3 in Virginia, 2 in Iowa, Illinois, Texas, Californie). De overige datacenters staan in Ierland, Nederland, Hong Kong, Singapore, Brazilie, Japan (2) en er worden twee centers gebouwd in Australie. Het cloudplatform van Azure in Nederland staat in het Noord-Hollandse Middenmeer. Azure’s Cloud Services heeft twee hardwareopties (A en D). De A-serie is verkrijgbaar vanaf 12 euro per maand tot ruim 2700 euro per maand. De D-serie biedt SSD’s en snellere processoren en is hierdoor veel duurder (vanaf 100 euro per maand). Gratis ondersteuning wordt geboden via het servicedashboard en de communityforums. Wil men meer hulp dan kan men een ondersteuningsabonnement kopen. Het goedkoopst is het Developer abonnement maar dit helpt alleen bij factureringsproblemen. Het standaard abonnement kost 220 euro per maand waarbij onbeperkt hulp kan worden gevraagd (geen technische hulp). Klanten met een standaard abonnement kunnen 3 keer per maand teruggebeld worden. Het duurste Premier abonnnement geeft een uitgebreide ondersteuning waaronder een persoonlijke service manager en high priority hulpverlening.