Online backup

Cloud opslag
Op de website van de Consumentenbond staan een aantal handige tips voor particulieren waarop je moet letten bij de aanschaf van een backup. Zoals de tip dat een exemplaar niet genoeg is. Veel backup’s worden bewaard bij de computer in huis. Bij brandschade of inbraak zijn vaak zowel de originele informatie op de computer als de backup verdwenen of beschadigd. Bewaar daarom een tweede exemplaar van de opslag in een andere kamer of nog beter bij familie. Gemakkelijker is natuurlijk om de gegevens online op te slaan. Dan ben je van niemand afhankelijk en je kan er ieder moment bij.Een andere tip is om geen cd’tjes meer te gebruiken die een beperkte levensduur hebben.
Ook kunnen er beter geen usb-sticks gebruikt worden omdat die eenvoudig zoek raken. Gelukkig is er de mogelijkheid om gratis of betaald te backuppen in de cloud. Dat kan o.a. via Dropbox. Hier kun je veilig al je foto’s, video’s en documenten opslaan. Login op dropbox en begin met een gratis account.

KPN back-up & opslag online

KPN geeft aan klanten de keus uit 8 versies opslagcapaciteit. De eerste 2GB online opslag ruimte is gratis. Tot 50 GB kost €6, tot 100 GB €12. Het duurst is een backup tot 2TB; die kost €240. De bestanden kunnen online gedeeld worden. Alle data van de online opslag wordt opgeslagen in ISO gecertificeerde Nederlandse datacenters. Men sluit een contract voor 12 maanden dat daarna maandelijks opzegbaar is. KPN back-up is een zakelijke dienst voor de opslag en een automatische backup van bestanden. Veel mensen weten dat een backup noodzakelijk is maar stellen het desondanks toch vaak uit. De automatische backup wordt bovendien online opgeslagen zodat deze veilig in een beschermde omgeving op het internet staat.

Google Drive

Google heeft naast zijn zoekmachine veel andere diensten zoals Drive cloud opslag ruimte. Er kunnen in Drive o.a documenten spreadsheets, tekeningen, presentaties, foto’s en video’s in 15 verschillende storage ruimten opgeslagen worden. Drive kan ook op een Mac pc geimplanteerd worden. De eerste 15 GB in Drive zijn gratis. Daarna kost de opslag tot 100 GB $1.99 per maand. Een opslag tot 1 TB kost $10 per maand. Bestanden kunnen door alle gebruikers van het account op computers, laptops en smartphones ingekeken en bewerkt worden. In Drive Drive for Work staan honderden geïntegreerde apps van derden waaronder DocuSign, LucidCharts en Smartsheets.

Stack

Er is een nieuwe speler op de markt in Nederland voor cloudopslag van gegevens. Het is Stack, een bedrijf dat opgericht is door hostingprovider Transip. Klanten van het hostingbedrijf ontvangen gratis 1 Terabyte aan cloudopslag na aanmelding. De dienst is ideaal voor particulieren maar ook voor kleine bedrijven.