Telefonie in de cloud

Cloud telecom
Werken in de cloud heeft een aantal voordelen die de kosten van een bedrijf sterk kunnen verminderen. Door een abonnement te nemen is men een vast (voorspelbaar) bedrag per maand kwijt aan ICT. De hardware en software worden door de cloudleverancier onderhouden en geoptimaliseert voor de gebruikers. Men kan hierdoor over de modernste communicatiemiddelen beschikken zonder kostbare investeringen voor aanschaf en onderhoud. Een ander voordeel is de schaalbaarheid. Je betaalt voor wat je nodig hebt en gebruikt. Nieuwe gebruikers kunnen makkelijk toegevoegd worden maar ook weer direct verwijderd.

Telefonie
Bedrijven die werken met een contact center module zijn in de regel duurder uit dan met een cloudservice. De functionaliteiten zijn bovendien sneller aan te passen. Medewerkers zijn eenvoudiger te bereiken door hun mobiele- en vaste telefonie aan een telefoonnummer te koppelen. Enkele van de grootste ergernissen van klanten zijn lange wachttijden, niet opnemen en niet de goede persoon aan de telefoon krijgen. Ook medewerkers die thuiswerken kunnen met een cloudservice optimaal gebruik maken van de bedrijfssoftware en zijn direct te bereiken.

Zakelijk mobiel

Bij KPN grootzakelijke gebruikers wordt het beheer van de smartphones, laptops en tablets ondergebracht in de cloudservice ‘Managed Mobile Workspace’. Deze workspace communiceert met alle verschillende besturingssystemen (zoals IOS, Android, Blackberry). De klant kiest vervolgens uit of hij wil werken vanuit een private- of een publieke cloud. Een private server is fors duurder en erg geschikt voor ondernemingen die veel aan veiligheid hechten en niet willen dat een ander bedrijf toegang heeft tot hun server. Vanuit de Managed Mobile Workspace hebben gebruikers razendsnel toegang tot de bedrijfsapplicaties via het 4G netwerk.

Mobile Cloud Computing (MCC)

MCC staat voor mobiel werken in de cloud. Dit kan met een smartphone maar ook met een tablet, notebook of laptop. Er zijn een aantal onderzoeksgroepen uit de academische wereld en de industrie die zich met MCC bezig houden. Sommige bedrijven leveren speciale hardware voor bedrijven die mobiele computers nodig hebben. Zo zijn er rugged tablets (robuuste uitvoering) voor op de werkvloer, mobiele routers en voertuigcomputers die o.a in heftrucks gebruikt worden.

Tele2

Tele2 biedt verschillende cloud oplossingen aan: bedrijfsnetwerk (VPN), hosting, hosted voice en zakelijk gebruik. Hosted Voice is een dienst waarbij de telefooncentrale in de cloud staat. Met de gebruikersprofielen is het mogelijk om voor iedere gebruiker bepaalde functionaliteiten toe te kennen. Er zijn twee abonnementsvormen; een met onbeperkt bellen/data en een abonnement met betaling naar verbruik.
Hosted Voice Onbeperkt met een standaard profiel kost 50 euro per maand. Een andere service van Tele2 is het Virtual Private Network (VPN).
Dit communicatienetwerk kan geheel op maat gemaakt worden en is geschikt voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen. Men kan het beheer geheel in eigen hand nemen of uitbesteden aan Tele2. Uiteraard wil je ook via je tablet, smartphone of PC kunnen e-mailen. De website over Tele2 webmail verstrekt je alle informatie hoe je dit kunt doen.